Magövningar

Träna magen

Här kommer ni att hitta några utav de övningar vi själva tycker är bra för att träna magen. Vi har valt att ta med youtube klipp så att ni kan se hur hela övningarna ser ut och för att göra det lättare för er och att det inte ska kunna missförstås.
Så här kommer ni att kunna se hur övningarna ser ut och sen kan ni läsa mer på vår sida om schema för att få reda på hur ni ska träna och hur ofta för att få igång magmusklerna och förhoppningvis kunna få rutor på magen inom 2-3 månader.

Cykla

Detta är en bra basövning som tar stor del av magen, gör ni dom sneda så tar dom även dom sneda magmusklerna.

Crunches för magmusklerna

Vanliga crunches kanske inte är så svårt att utföra men dom bör göras rätt för att inte slita på resten av kroppen.

Plankan

Plankan är en bra övning för er som har problem med ryggen och kanske inte får lov att göra vanliga magövningar. Denna övning är att efterlikna en planka då du står på tårna och har armbågarna och hela underarmarna i marken. Se till att vara rak och att spänna magmusklerna. Denna är bara att hålla så länge som möjligt. Orkar man inte hålla plankan så här så kan du sätta i knäna så blir övningen mycket lättare.

8 minuters träningsvideo för magen

Denna är en video vi hittat som faktiskt hjälper dig och visar övningar för hela magen. Även en bra video att följa om du vill bygga magmuskler.

One Response to “Magövningar”

  • Anette Svensson:

    Ett antal bra övningar som jag ska börja lägga in i mitt träningscschema, allt för att få den där plattare magen.

Leave a Reply


Välkommen till magprogrammet
Här hittar ni tips och råd för att få fram era magrutor. Så kom igång med magträningen med program här från magprogrammet.se
Sidor